Unelmia

Unelmia voi olla isoja ja pieniä, tärkeitä ja vähemmän tärkeitä, yksi tai useampia. Tärkeintä unelmissa on se, että niitä on, ja mieluusti paljon. Miksikö? Unelmat innostavat, tuovat valoa päivään, piristävät, antavan syyn tehdä tai olla tekemättä asioita. Yksinkertaisesti elämä ilman unelmia on tyhjää.

Miksi unelmat unohtuvat helposti? Ja vielä tärkeämpää, miksi niin moni ei unelmoi ollenkaan? Väitän, että jokaisella on unelmia. Niitä ei vain osata pitää sellaisina. Pidämme niitä liian pieninä ”ne mitään unelmia ole, arkipäivän tavoitteita vain” tai emme jaksa uskoa niiden toteutumiseen. Pessimistihän ei pety. Pessimisti tuumaa, että ei tule turhia pettymyksiä, kun ei kuvittele liikoja. Mutta mistä kaikesta hän jääkään paitsi. Jo pelkkä sen ajattelu, mistä unelmoisi, tuulettaa ajatuksia ja rentouttaa mieltä. Upea viiden tähden lomamatka jonnekin, kokonaan uusi ammatti ja ura, uuden harrastuksen aloittaminen, uusi puoliso, puoli vuotta Afrikassa – tässä muutamia vaihtoehtoja.

Mistä sinä unelmoisit, jos sisäinen mitätöijäsi vaikenisi kokonaan? Mitä pitäisit oikeankokoisina unelmina sinulle? Väitän, että voisit edelleen tuplata unelmiesi koon ja määrän. Muista, että on kyse sinun unelmistasi, ei ystäväsi, puolisosi tai vanhempiesi unelmsta. He eivät elä sinun elämääsi – sinä elät.

Pidä unelmat mielessäsi tuomalla ne näkyväksi. Etsi netistä unelmalomakohteesi kuva ja liimaa oma kuvasi siihen päälle. Liimaa kuvaan henkilölle, joka tekee unelmatyötäsi, sinun kasvosi. Liimaa kaikki kuvat isoon pahviin ja pidä pahvi paikassa, jossa näet sen usein. Huomaat, että unelmasi pysyvät mielessäsi, kun ne ovat näkyvillä. Vaikka sitten kännykän taustakuvana. Ja huomaat, että jollain kummalla tavalla nuo kuvat piristävät sinua ja huomaat ajattelevasi: Entä jos sittenkin…?

 

 

Kommentointi on suljettu.