Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi life coachingin suosio kasvaa nopeasti? 

-Yhä useampi meistä haluaa elää mahdollisimman onnellisesti ja tasapainoisesti ja tehdä työtä, joka palkitsee. Pelkkä rahallinen palkka työstä tai materia ei tee meitä pysyvästi onnelliseksi. Hektisessä arjessa ei välttämättä ole aikaa tai voimavaroja pohtia, miten voisi elää enemmän omannäköistä elämää. Myös nyky-yhteiskunnan erilaisten ärsykkeiden valtava määrä ja valinnanvarat kuormittavat aivojamme tarpeettomasti, mikä taas vaikuttaa yleiseen päätöksentekokykyymme ja jaksamiseemme. Coaching on yksi väline, joka auttaa löytämään olennaisen ja keskittymään siihen. Se tarjoaa mahdollisuuden tarkastella elämäntilannettasi avoimesti, puolueettomasti ja uusia mahdollisuuksia avaten.

Coaching on ollut erityisen suosittua jo pitkään Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa, ja sen suosio länsimaissa kasvaa jatkuvasti. Sitä käytetään niin yksityiselämässä kuin työelämässäkin. Saat tarkempia yksityiskohtia coachingin maailmanlaajuisesta tilanteesta lukemalla International Coach Federationin tekemän tutkimusraportin.

Mistä tiedän, onko valmennuksesta minulle apua?

-Valmennuksesta on todettu olevan hyötyä hyvin erilaisissa tilanteissa, koska se selkeyttää ajatuksia, yksinkertaistaa omaa ajattelua, tuo esiin omat vahvuudet ja voimavarat ja se antaa toivoa. Kaiken lähtökohtana on, että sinä olet valmis muuttumaan ja tarkastelemaan omaa elämäntilannettasi avoimin mielin. En voi taata sinulle 100%:sti, että valmennuksesta on sinulle apua, mutta voin taata, että se herättää sinut tarkastelemaan elämäntilannettasi uudesta näkökulmasta. 

Kannattaako coachingiin investoida?

-Valmennus on sijoitus omaan itseesi. Jos sen avulla pystyt tekemään parempia ja nopeampia ratkaisuja, jotka koskevat vaikkapa työuraasi, henkilökohtaista elämääsi, terveyttäsi tai parisuhdettasi, mikä on näiden asioiden hinta? Meille on täysin normaalia panostaa ulkoiseen hyvinvointiimme, yhtä normaalia on panostaa myös sisäiseen.

Paljonko valmennus maksaa? 

-Valmennustuntien hinnat alkavat noin 80 eurosta/kerta valmennuspaketeissa. Hintaan vaikuttaa mm. se, onko kyseessä yksittäinen valmennustunti vai tietty valmennuspaketti. Yritysvalmennukset ovat usein pidempikestoisia ja sisältävät koulutusta, jonka vuoksi ne hinnoitellaan erikseen. Kysy tarjousta vaikkapa puhelimitse, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella.

Onko coaching terapiaa?

-Coaching ei ole terapiaa, vaan tulevaisuuteen suuntautuvaa ratkaisukeskeistä työtä. Se  vaatii sinulta voimavaroja tarkastella elämäntilannettasi. Koulutetut valmentajat osaavat ohjata asiakkaan tarvittaessa toisenlaisen avun pariin.

Voiko valmennusta tehdä puhelimitse?

-Joissakin tapauksissa puhelinvalmennus voi olla järkevä vaihtoehto. Puhelinvalmennus on hyvin intensiivistä ja sen vuoksi yksi valmennuskerta kestää yleensä maksimissaan 45 minuuttia.

Mistä tiedän, että valmentaja on ammattilainen? 

-Sertifioitu koulutus, jota tarjoaa esimerkiksi Elämäntaidon Valmennusakatemia, antaa valmentajalle muodollisen pätevyyden.  Muilta osin osaan vastata tähän vain omasta puolestani: voit lukea minusta lisää Tutustu Ninaan -sivulta sekä katsoa Ninasta sanottua -kommentteja etusivulla.

Jos haluaisin valmennukseen, mitä teen?

Ota yhteyttä,  niin sovitaan tapaaminen!